Massages voor zwangeren en kraamvrouwen

Een zwangerschapsmassage heeft effect op beter slapen, minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling: dit is zelfs bewezen uit onderzoek! Het is een heerlijk moment: even niets moeten en tijd & aandacht voor jezelf. Een goed cadeau aan jezelf dus!

Ook kun je een workshop zwangerschapsmassage met je partner boeken. Jullie worden beiden 40 minuten gemasseerd & daarna krijgt je partner diverse massagetechnieken en instructies aangeleerd om jou thuis te masseren. Deze technieken zijn ook goed bruikbaar tijdens de bevalling.

Als je bevallen bent, ben je welkom voor een ‘ontzwangermassage’. Je lijf heeft een topprestatie geleverd tijdens de bevalling en nu heb je een kindje wat veel van je lichaam vraagt. Zoals het tillen en dragen van je baby gedurende de dag. En misschien geef je ook wel borstvoeding. Hierbij neem je veel verschillende houdingen aan en ook geven zwaardere borsten meer spanning in je nek en rugspieren. Deze massage kun je boeken vanaf 4 weken na een vaginale bevalling en vanaf 6 weken na een keizersnede.

Babymassage

Deze bijeenkomsten zijn bedoelt voor baby’s tussen de 6 weken en 9 maanden oud. Je baby kan veel baat hebben bij babymassage: door de aanraking kan een baby beter prikkels verwerken en worden baby’s erg rustig. Een baby die geregeld gemasseerd wordt kan beter ontspanning vinden. Het geeft ook een positief effect op de doorbloeding en het slaapgedrag van je kindje. Jij als ouder kan meer zelfvertrouwen krijgen in het omgaan en verzorgen van de baby tijdens deze bijeenkomsten. Het versterkt daarnaast je band met je kindje.

Er is veel aandacht voor massage bij darmkrampjes, ontwikkeling van je baby in zijn/haar eerste jaar en de houding van vader/moeder en kind tijdens de dagelijkse verzorging.

Tijdens deze leuke bijeenkomsten leer jij je baby masseren en wordt er informatie gegeven over deze massage, zodat je thuis ook aan de slag kunt. Door Diana haar achtergrond als fysiotherapeut is er veel aandacht voor gezondheid en ontwikkeling van je kindje. Tevens is er veel ruimte voor vragen.

Het is mogelijk om deel te nemen aan een groepsbijeenkomst (uiteraard coronaproof momenteel) of een individuele cursus.

Contactgegevens

Kijk voor meer informatie op Diana haar website of neem contact met haar op.
T: 06 441 550 19
E: info@mamaenbabyhaarlem.nl
W: www.zwangerfithaarlem.nl