Mama & Baby – Zwangerschapsdocente

Diana ondersteunt je graag bij de voorbereiding naar de bevalling met haar theorielessen die je kan volgen in verschillende vormen: individueel aan huis of in een groep op bijvoorbeeld de praktijk. Ook is het mogelijk om een opfriscursus te volgen als je al eerder bent bevallen. Ook in duur van de cursus: in een dag of juist in een paar uur, is van alles mogelijk.

Tijdens de cursussen wordt er informatie verstrekt over het proces van zwanger zijn bevallen. Je krijgt bruikbare oefeningen voor je ademhaling & ontspanning die je kunnen helpen tijdens de weeën. Ook is er aandacht voor bevalhoudingen, perstechnieken en -houdingen. Je partner speelt natuurlijk ook een essentiële rol en krijgt bruikbare tips om je te ondersteunen. Samen kijken we naar eventuele geboortewensen (het geboorteplan). Tot slot is er aandacht voor lichamelijke oefeningen zoals het versterken van je bekken, de rug- en bekkenbodemspieren tijdens de zwangerschap en daarna.

 

Het voordeel van het volgen van de  cursus is vooral dat je goed voorbereid de bevalling in gaat, zodat je zelf bewuster keuzes kunt maken gedurende het proces. Vrouwen die een goede cursus hebben gevolgd kijken beter terug op hun bevalling, ongeacht het verloop of de uitkomst. De beste termijn om de cursus te volgen is tussen de 30 en 35 weken zwangerschap.

Je kunt ook kiezen voor een geboortepakket: hierbij wordt naast de bevalcursus aan huis, de bevalling uitgebreid nabesproken. Ook krijg je in de kraamperiode postnatale oefeningen om je lichaam en bekken(bodem) weer te versterken.

De Zwangerschapscursussen worden gegeven op basis van de Zwangerfit bevalcursussen waardoor jouw verzekering mogelijk de cursus (deels) vergoed.

Contactgegevens

Kijk voor meer informatie op Diana haar website of neem contact met haar op.
T: 06 441 550 19
E: info@mamaenbabyhaarlem.nl
W: www.zwangerfithaarlem.nl