Janneke Mathijssen

Verloskundige, echoscopiste en lactatiekundige IBCLC

Ik ben Janneke Mathijssen, geboren en getogen in Brabant. Mijn opleiding volgde ik in Maastricht waar ik in 2016 mijn diploma behaalde. Ik kreeg hier een waarneemopdracht in Haarlem-Noord en dit beviel zo goed dat ik nooit meer ben weg gegaan.
In 2020 kreeg ik de kans om Luna op te zetten. Met elkaar werken we vanuit dezelfde visie: zorg met tijd, aandacht & vertrouwen. Inmiddels is Luna uitgegroeid tot een praktijk waar we complete zorg bieden. 

Het is heel bijzonder om jullie van het prille begin af aan te mogen begeleiden naar de geboorte van jullie kindje toe. Het is telkens weer een eer om bij een geboorte aanwezig te zijn. Het is prachtig om niet alleen een baby maar ook ouders geboren te zien worden! Dan maakt mijn hart elke keer weer een sprongetje.

Als aanvulling op de verloskunde ben ik ook opgeleid en gecertificeerd als lactatiekundige IBCLC. Daardoor kan ik jullie extra zorg bieden ten aanzien van het voeden van je baby. Daarnaast heb ik ook de opleiding tot basisechoscopiste afgerond.

Ik mocht ook zelf ervaren hoe het is om moeder te worden: na een fijne zwangerschap ben ik thuis bevallen van dochter Luus (’20) met begeleiding van mijn beste vriendin & een collega.

In mijn vrije tijd ben ik met mijn gezin te vinden in de Efteling, aan het hardlopen in de Spaarndamse polder of zit ik achter de naaimachine.

Ik geniet van mijn zwangerschapsverlof tot en met juli 2024!

Anika Mesman

Verloskundige en versiekundige

Mijn naam is Anika Mesman. Ik studeerde in 2020 af van de Academie Verloskunde Amsterdam. Bijna vanaf het ontstaan van de verloskundigenpraktijk ben ik al met heel veel plezier werkzaam bij Luna en sinds 2023 mag ik mezelf ook mede-praktijkhouder noemen. Aangezien we elkaar in de zwangerschap regelmatig zullen tegenkomen stel ik me graag aan jullie voor.

Zelf ben ik opgegroeid in de omgeving van Haarlem en ik vind het bijzonder dat ik ook in deze omgeving werk! Als kind is mijn fascinatie voor zwangerschap en geboorte al ontstaan. Mijn opa is schapenboer en als jong meisje mocht ik al kijken en helpen bij de geboorte van de lammetjes. Jong geleerd is oud gedaan! Naarmate ik wat ouder werd is deze interesse alleen maar gegroeid. Ik wist het al snel zeker: ik wil verloskundige worden! Het blijft zo bijzonder om jullie te mogen begeleiden in de zwangerschap, bij de geboorte van jullie kindje en daarna. Het is fijn om dit binnen een kleinere praktijk te kunnen doen, zodat we elkaar in de zwangerschap al echt goed kunnen leren kennen en er genoeg ruimte en aandacht is om goed voor jullie te zorgen.

Naast verloskundige ben ik opgeleid als Hypnobirthing docente. Tevens houd ik me binnen de praktijk bezig met het plaatsen van spiralen en ben ik opgeleid als versiekundige. In het najaar van 2023 start ik met de opleiding voor basisechoscopie en kan je mij ook voor een echo tegen komen!

Op mijn vrije dag ben ik graag op een zomers festival, speel ik gitaar of breng ik tijd door met mijn vriend & vrienden.

Bente Meijerink

Verloskundige

Ik ben geboren in Friesland, opgegroeid in Woerden en tijdens de studie naar Amsterdam verhuisd. Daar heb ik 3 jaar gewerkt als verloskundige. Sinds de zomer van 2023 woon ik in de binnenstad van Haarlem, voor mij een nieuwe stad maar dit bevalt heel goed! Ik woon samen met mijn vriend en 2 poezen.

10 jaar geleden kreeg ik een broertje waardoor mijn interesse voor verloskunde begon te groeien: hoe bijzonder dat er een mensje groeit en geboren wordt. Wat ik zo mooi vind is dat ik vrouwen en partners kan begeleiden in hun eigen kunnen en op hun eigen manier. Jullie echt leren kennen dus! Het kleinschalig werken bij Luna sluit hier heel goed op aan.

In mijn vrije tijd wandel ik graag in het bos en probeer ik zo nu en dan een concert of festival mee te pakken. Daarnaast houd ik van gezelligheid en bordspelletjes met vrienden en familie onder het genot van lekker eten en een drankje!

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Malou Broekhuizen

Verloskundige

Mijn naam is Malou, ik ben 28 jaar en de afgelopen 5 jaar heb ik als verloskundige in Amsterdam gewerkt (bij dezelfde praktijk als Bente!). Ik woon sinds vorig jaar in Heemstede samen met mijn vriend en ons zoontje van 1 jaar. Het werd tijd voor meer ruimte en rust!

Ik had de wens om weer in een kleinschalige praktijk te werken zodat we elkaar echt leren kennen. Ik heb heel veel zin om jullie te begeleiden in deze bijzondere tijd. In mijn werk zou ik mezelf omschrijven als nuchter en enthousiast.

In mijn vrije tijd houd ik van racefietsen en en koffie drinken met vriendinnen, tot snel!

Monique Rombaut

Assistente

Monique is onze duizendpoot. Zij staat ons bij op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 07.30-13.30 u. Zij is dan het eerste aanspreekpunt via het vaste nummer en de mail. Je kunt haar bereiken voor korte vragen of het maken van afspraken.

Op de momenten dat Monique er niet is zijn wij uiteraard gewoon bereikbaar en is ons vaste nummer doorgeschakeld op de dienstdoende verloskundige.

Waarneemster

Janneke haar zwangerschapsverlof wordt opgevangen door de vaste collega-verloskundigen en echoscopistes.

Echoscopistes

De 13 weken echo wordt op onze praktijk gemaakt door Monique Bakker. Zij en Marjon Koster-Zeestraten maken ook de 20 weken echo’s.

Studenten

Wij vinden de toekomst van verloskundigen erg belangrijk en bieden daarom ook af een toe een stageplek voor een verloskundige in opleiding.
Wij zijn een opleidingspraktijk voor de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen.

Op dit moment begeleiden wij geen student.