Janneke Mathijssen

Verloskundige, echoscopiste en lactatiekundige IBCLC

Ik ben Janneke Mathijssen, geboren en getogen in Brabant. Mijn opleiding volgde ik in Maastricht waar ik in 2016 mijn diploma behaalde. Ik kreeg hier een waarneemopdracht in Haarlem-Noord en dit beviel zo goed dat ik nooit meer ben weg gegaan.
In 2020 kreeg ik de kans om Luna op te zetten. Samen met Anika & Emily werken we vanuit dezelfde visie: zorg met tijd, aandacht & vertrouwen. Inmiddels is Luna uitgegroeid tot een praktijk waar we complete zorg bieden. 

Het is heel bijzonder om jullie van het prille begin af aan te mogen begeleiden naar de geboorte van jullie kindje toe. Het is telkens weer een eer om bij een geboorte aanwezig te zijn. Het is prachtig om niet alleen een baby maar ook ouders geboren te zien worden! Dan maakt mijn hart elke keer weer een sprongetje.

Als aanvulling op de verloskunde ben ik ook opgeleid en gecertificeerd als lactatiekundige IBCLC. Daardoor kan ik jullie extra zorg bieden ten aanzien van het voeden van je baby. Daarnaast heb ik ook de opleiding tot basisechoscopiste afgerond.

Ik mocht ook zelf ervaren hoe het is om moeder te worden: na een fijne zwangerschap ben ik thuis bevallen van dochter Luus (’20) met begeleiding van mijn beste vriendin & een collega.

In mijn vrije tijd ben ik met mijn gezin te vinden in de Efteling, aan het hardlopen in de Spaarndamse polder of zit ik achter de naaimachine.

Anika Mesman

Verloskundige en versiekundige

Mijn naam is Anika Mesman. Ik studeerde in 2020 af van de Academie Verloskunde Amsterdam. Bijna vanaf het ontstaan van de verloskundigenpraktijk ben ik al met heel veel plezier werkzaam bij Luna en sinds 2023 mag ik mezelf ook mede-praktijkhouder noemen. Aangezien we elkaar in de zwangerschap regelmatig zullen tegenkomen stel ik me graag aan jullie voor.

Zelf ben ik opgegroeid in de omgeving van Haarlem en ik vind het bijzonder dat ik ook in deze omgeving werk! Als kind is mijn fascinatie voor zwangerschap en geboorte al ontstaan. Mijn opa is schapenboer en als jong meisje mocht ik al kijken en helpen bij de geboorte van de lammetjes. Jong geleerd is oud gedaan! Naarmate ik wat ouder werd is deze interesse alleen maar gegroeid. Ik wist het al snel zeker: ik wil verloskundige worden! Het blijft zo bijzonder om jullie te mogen begeleiden in de zwangerschap, bij de geboorte van jullie kindje en daarna. Het is fijn om dit binnen een kleinere praktijk te kunnen doen, zodat we elkaar in de zwangerschap al echt goed kunnen leren kennen en er genoeg ruimte en aandacht is om goed voor jullie te zorgen.

Naast verloskundige ben ik opgeleid als Hypnobirthing docente. Tevens houd ik me binnen de praktijk bezig met het plaatsen van spiralen en ben ik opgeleid als versiekundige. In het najaar van 2023 start ik met de opleiding voor basisechoscopie en kan je mij ook voor een echo tegen komen!

Op mijn vrije dag ben ik graag op een zomers festival, speel ik gitaar of breng ik tijd door met mijn vriend & vrienden.

Emily Tros

Verloskundige

Ik ben Emily Tros, geboren en getogen in Groningen. Nadat ik daar de opleiding tot verloskundige heb afgerond, ben ik met mijn vriend en kat naar het mooie Haarlem verhuisd. Hier heb ik bij verschillende praktijken in de omgeving van Haarlem & Amsterdam mogen waarnemen en vanaf de zomer van 2023 zal ik het team van Luna komen versterken. Daarom stel ik me graag aan jullie voor. 

Al van kleins af aan heb ik mogen horen hoe bijzonder het is om (aanstaande) moeders en hun partner te begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling, mijn opa is was namelijk gynaecoloog. Ik wist altijd al dat ik in de gezondheidszorg wilde werken, maar mede door zijn enthousiasme en verhalen wist ik het op de middelbare school zeker: ik wil verloskundige worden! Deze droom is uitgekomen en ik kan me nog steeds geen mooier vak voorstellen. Het bijzondere aan het werk voor mij is dat je ouders ziet vanaf de eerste positieve test tot 6 weken na de bevalling. Op deze manier bouw je een intensieve band op met mensen. Elke zwangerschap en bevalling is anders en geen dag is hetzelfde in de verloskunde. Aandacht, rust, plezier, humor en nuchterheid zijn belangrijk voor mij in mijn werk.

Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie, in de sportschool of met een lekkere cappuccino op het terras.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Monique Rombaut

Assistente

Monique is onze duizendpoot. Zij staat ons bij op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 07.30-13.30 u. Zij is dan het eerste aanspreekpunt via het vaste nummer en de mail. Je kunt haar bereiken voor korte vragen of het maken van afspraken.

Op de momenten dat Monique er niet is zijn wij uiteraard gewoon bereikbaar en is ons vaste nummer doorgeschakeld op de dienstdoende verloskundige.

Waarneemster

De komende tijd wordt ons team versterkt door verloskundige Bente Meijerink. Zij studeerde (samen met Anika!) in Amsterdam en werkte de afgelopen jaren ook in deze stad. Inmiddels woont zij in de binnenstad van Haarlem en nu mag ze bij ons aan de slag. Je kunt ook haar tegen komen tijdens de spreekuren en de diensten!

Echoscopistes

De 13 weken echo wordt op onze praktijk gemaakt door Monique Bakker. Zij en Marjon Koster-Zeestraten maken ook de 20 weken echo’s.

Studenten

Wij vinden de toekomst van verloskundigen erg belangrijk en bieden daarom ook af een toe een stageplek voor een verloskundige in opleiding.
Wij zijn een opleidingspraktijk voor de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen.

Op dit moment begeleiden wij geen student.