Marjon Koster-Zeestraten

Verloskundige, echoscopiste en versiekundige

Mijn naam is Marjon Koster-Zeestraten. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Verloskundeopleiding in Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik direct gaan werken in een maatschap in Zoetermeer. Dit heb ik 9 jaar met veel plezier gedaan. In 2013 kwam er in Haarlem-Noord een plek vrij en dit was voor mij een nieuwe uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen.

Na mijn verloskundeopleiding heb ik de versieopleiding gedaan, waardoor ik baby’s die in stuitligging liggen kan proberen te draaien naar hoofdligging. Samen met 5 andere collega’s doen we dit wekelijks in Echocentrum De Schoot. Ook heb ik de basisopleiding voor echoscopist afgerond in 2008 en mag ik sinds 2012 ook de 20 weken echo maken.

Ik werk samen met Janneke & Anika bewust in een kleine praktijk. Voldoende tijd en aandacht kunnen geven aan nieuwe ouders vinden we erg belangrijk. Samen bereiden we jullie voor op het bijzondere moment!

Ik ben trotse moeder van 3 kinderen: Noud (’14), Teun (’16) en Fien (’18)! 

Janneke Mathijssen

Verloskundige en lactatiekundige IBCLC

Ik ben Janneke Mathijssen, opgegroeid in Brabant maar voor de studie verloskunde vertrokken naar Maastricht. Al van jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden. In 2016 behaalde ik mijn diploma aan de verloskunde academie. Ik mocht direct Marjon haar zwangerschapsverlof komen waarnemen in Haarlem-Noord. Dit beviel zo goed dat ik besloot om  hier in de regio te gaan wonen en bij de praktijk te blijven werken. Vanuit deze samenwerking is onze praktijk Luna ontstaan.

Het is heel bijzonder om jullie van het prille begin af aan te mogen begeleiden naar de geboorte van jullie kindje toe. Het is telkens weer een eer om bij een geboorte aanwezig te zijn. Het is prachtig om niet alleen een baby maar ook ouders geboren te zien worden! En dan mag ik dit leuke werk ook nog eens dagelijks uitvoeren met dit fijne team collega’s!

Als aanvulling op de verloskunde ben ik ook opgeleid en gecertificeerd als lactatiekundige IBCLC. Daardoor kan ik jullie extra zorg bieden ten aanzien van het voeden van je baby. Samen met het Borstvoedingsplatform Haarlem organiseer ik ook 3-wekelijks het mamacafé bij Brownies & Downies. 

Dit jaar doe ik de opleiding tot echoscopiste, dus je kunt mij ook tegen komen tijdens het echo-spreekuur!

Ik mocht ook zelf ervaren hoe het is om moeder te worden: na een fijne zwangerschap ben ik thuis bevallen van dochter Luus (’20) met de kundige begeleiding van mijn collega Marjon!

Anika Mesman

Verloskundige

Mijn naam is Anika Mesman. Bijna vanaf het ontstaan van de verloskundigenpraktijk ben ik al met heel veel plezier werkzaam bij Luna. Aangezien we elkaar in de zwangerschap regelmatig zullen tegenkomen stel ik me graag aan jullie voor.

Zelf ben ik opgegroeid in de omgeving van Haarlem en ik vind het bijzonder dat ik ook in deze omgeving werk! Als kind is mijn fascinatie voor zwangerschap en geboorte al ontstaan. Mijn opa is schapenboer en als jong meisje mocht ik al kijken en helpen bij de geboorte van de lammetjes. Jong geleerd is oud gedaan! Naarmate ik wat ouder werd is deze interesse alleen maar gegroeid. Ik wist het al snel zeker: ik wil verloskundige worden! Het blijft zo bijzonder om jullie te mogen begeleiden in de zwangerschap, bij de geboorte van jullie kindje en daarna. Het is fijn om dit binnen een kleinere praktijk te kunnen doen, zodat we elkaar in de zwangerschap al echt goed kunnen leren kennen en er genoeg ruimte en aandacht is om goed voor jullie te zorgen.

Naast de verloskunde houd ik me ook bezig binnen de praktijk met het plaatsen van spiralen en geef ik de cursus Hypnobirthing op de praktijk.

Monique Rombaut

Assistente

Monique is onze duizendpoot. Zij staat ons bij op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 07.30-13.30 u. Zij is dan het eerste aanspreekpunt via het vaste nummer en de mail. Je kunt haar bereiken voor korte vragen of het maken van afspraken.

Op de momenten dat Monique er niet is zijn wij uiteraard gewoon bereikbaar en is ons vaste nummer doorgeschakeld op de dienstdoende verloskundige.

Studenten

Wij vinden de toekomst van verloskundigen erg belangrijk en bieden daarom ook af een toe een stageplek voor een verloskundige in opleiding.
Wij zijn een opleidingspraktijk voor de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen.

Van 7 november t/m 13 januari loopt 2e jaars verloskundige in opleiding Geraldine de Jong met ons mee.