Marjon Koster-Zeestraten

Verloskundige, echoscopiste en versiekundige

Mijn naam is Marjon Koster-Zeestraten. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Verloskundeopleiding in Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik direct gaan werken in een maatschap in Zoetermeer. Dit heb ik 9 jaar met veel plezier gedaan. In 2013 kwam er in Haarlem-Noord een plek vrij en dit was voor mij een nieuwe uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen.

Na mijn verloskundeopleiding heb ik de versieopleiding gedaan, waardoor ik baby’s die in stuitligging liggen kan proberen te draaien naar hoofdligging. Samen met 5 andere collega’s doen we dit wekelijks in Echocentrum De Schoot. Ook heb ik de basisopleiding voor echoscopist afgerond in 2008 en mag ik sinds 2012 ook de 20 weken echo maken.

Ik werk samen met Janneke bewust in een kleine praktijk. Voldoende tijd en aandacht kunnen geven aan nieuwe ouders vinden we erg belangrijk. Samen bereiden we jullie voor op het bijzondere moment!

Ik ben moeder van 3 kinderen: Noud, Teun en Fien. 

Janneke Mathijssen

Verloskundige en lactatiekundige IBCLC

Mijn naam is Janneke Mathijssen. Ik ben opgegroeid in Brabant. Al van jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden. In 2016 behaalde ik mijn diploma aan de Academie Verloskundige Maastricht. Ik mocht direct Marjon haar zwangerschapsverlof komen waarnemen in Haarlem-Noord. Dit beviel zo goed dat ik besloot om bij de praktijk te blijven werken. Vanuit deze samenwerking is onze praktijk Luna ontstaan.

Het is heel bijzonder om jullie van het prille begin af aan te mogen begeleiden naar de geboorte van jullie kindje toe. Het is telkens weer een eer om bij een geboorte aanwezig te zijn. Het is prachtig om niet alleen een baby maar ook ouders geboren te zien worden! En dan mag ik dit leuke werk ook nog eens dagelijks uitvoeren met dit fijne team collega’s!

Als aanvulling op de verloskunde ben ik ook opgeleid en gecertificeerd als lactatiekundige IBCLC. Daardoor kan ik jullie extra zorg bieden ten aanzien van het voeden van je baby. Samen met het Borstvoedingsplatform Haarlem organiseer ik ook 3-wekelijks het mamacafé bij Brownies & Downies.

Janneke & haar vriend Jasper verwachten hun eerste kindje deze herfst. Janneke geniet van haar zwangerschapsverlof tot februari 2021.

Monique Rombaut

Assistente

Monique is onze duizendpoot. Zij staat ons bij op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 07.30-13.30 u. Zij is dan het eerste aanspreekpunt via het vaste nummer en de mail. Je kunt haar bereiken voor korte vragen of het maken van afspraken.

Op de momenten dat Monique er niet is zijn wij uiteraard gewoon bereikbaar en is ons vaste nummer doorgeschakeld op de dienstdoende verloskundige.

Waarneemster

Om het verlof van Janneke op te vangen hebben wij hulp van twee hele fijne waarneemsters. Wij zijn heel blij met hun versterking de komende maanden! Zij zijn beiden op de hoogte van de werkwijze binnen onze praktijk! 

Moniek Wilms Floet – verloskundige
Zij werkt met name in oktober en begin november Janneke haar spreekuren en diensten. Daarna zal zij nog incidenteel een dienst mee opvangen tot eind van dit jaar! Moniek is al ruim 28 jaar verloskundige in de regio.

Anika Mesman – verloskundige
Zij neemt Janneke haar rooster volledig over vanaf half november! Tot die tijd zal zij enkele diensten/spreekuren voor zich nemen. Zij is al bekend bij ons in de praktijk naar aanleiding van een eerdere stage, dus mogelijk heb je haar ook al ontmoet!

 

Studenten

Wij vinden de toekomst van verloskundigen erg belangrijk en bieden daarom ook af een toe een stageplek voor een verloskundige in opleiding.
Wij zijn een opleidingspraktijk voor de Academie Verloskunde Maastricht en de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen. 

Op dit moment begeleiden wij geen student!