Marjon Koster-Zeestraten

Verloskundige, echoscopiste en versiekundige

Mijn naam is Marjon Koster-Zeestraten. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Verloskundeopleiding in Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik direct gaan werken in een maatschap in Zoetermeer. Dit heb ik 9 jaar met veel plezier gedaan. In 2013 kwam er in Haarlem-Noord een plek vrij en dit was voor mij een nieuwe uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen.

Na mijn verloskundeopleiding heb ik de versieopleiding gedaan, waardoor ik baby’s die in stuitligging liggen kan proberen te draaien naar hoofdligging. Samen met 5 andere collega’s doen we dit wekelijks in Echocentrum De Schoot. Ook heb ik de basisopleiding voor echoscopist afgerond in 2008 en mag ik sinds 2012 ook de 20 weken echo maken.

Ik werk samen met Janneke bewust in een kleine praktijk. Voldoende tijd en aandacht kunnen geven aan nieuwe ouders vinden we erg belangrijk. Samen bereiden we jullie voor op het bijzondere moment!

Ik ben moeder van 3 kinderen: Noud, Teun en Fien. 

Janneke Mathijssen

Verloskundige en lactatiekundige IBCLC

Mijn naam is Janneke Mathijssen. Ik ben opgegroeid in Brabant. Al van jongs af aan wist ik dat ik verloskundige wilde worden. In 2016 behaalde ik mijn diploma en mocht ik Marjon haar zwangerschapsverlof komen waarnemen in Haarlem-Noord. Dit beviel zo goed dat ik besloot om bij de praktijk te blijven werken. Vanuit deze samenwerking is onze praktijk Luna ontstaan.

Het is heel bijzonder om jullie van het prille begin af aan te mogen begeleiden naar de geboorte van jullie kindje toe. Het is telkens weer een eer om bij een geboorte aanwezig te zijn. Het is prachtig om niet alleen een baby maar ook ouders geboren te zien worden! En dan mag ik dit leuke werk ook nog eens dagelijks uitvoeren met dit fijne team collega’s!

Als aanvulling op de verloskunde ben ik ook opgeleid en gecertificeerd als lactatiekundige IBCLC. Daardoor kan ik jullie extra zorg bieden ten aanzien van het voeden van je baby. Samen met het Borstvoedingsplatform Haarlem organiseer ik ook 3-wekelijks het mamacafé bij Brownies & Downies.

Ik woon samen met mijn vriend Jasper in Spaarndam. Wij verwachten ons eerste kindje dit najaar!

Monique Rombaut

Assistente

Monique is onze duizendpoot. Zij staat ons bij op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 07.30-13.30 u. Zij is dan het eerste aanspreekpunt via het vaste nummer en de mail. Je kunt haar bereiken voor korte vragen of het maken van afspraken.

Op de momenten dat Monique er niet is zijn wij uiteraard gewoon bereikbaar en is ons vaste nummer doorgeschakeld op de dienstdoende verloskundige.

Waarneemster

Op dit moment hebben wij geen waarneemster.

Studenten

Wij vinden de toekomst van verloskundigen erg belangrijk en bieden daarom ook af een toe een stageplek voor een verloskundige in opleiding.
Wij zijn een opleidingspraktijk voor de Academie Verloskunde Maastricht en de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen. 

De komende weken loopt verloskundige in opleiding Anika Mesman met ons mee. Zij zet de komende weken de puntjes op de i bij ons voordat zij zelfstandig het werkveld in gaat!

‘Mijn naam is Anika Mesman. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding tot verloskundige. Sterker nog, ik ga de komende weken mijn allerlaatste stage in bij Luna Verloskundigen! Ik vind het krijgen van een kindje en de weg naar het ouderschap iets ontzettends moois en ik voel me vereerd dat ik hierbij voor sommigen ook een rol in kan en mag spelen.’

Mocht je het niet prettig vinden om door Anika begeleid te worden (altijd onder onze supervisie en verantwoordelijkheid uiteraard), geef dit dan bij ons aan.