Nieuws

Centering Pregnancy!

Als een van de eerste praktijken in Haarlem zijn wij gestart met Centering Pregnancy. De eerste groepen draaien inmiddels volop. Wij en onze zwangeren zijn super enthousiast over deze vorm van zorg.

“Centering Pregnancy is echt een aanrader, geen vrouwengezeur, maar een goede voorbereiding”

Wat houdt het in?

Tijdens de vooraf al geplande 9 bijeenkomsten kom je tegelijk met zo’n 6-8 zwangere vrouwen op controle. Het liefst ontvang je zoveel mogelijk informatie tijdens de zwangerschap. Daarnaast bereiden wij jullie het liefst zo goed mogelijk voor op de bevalling en de eerste periode met je baby. Maar helaas is onze tijd op het spreekuur gewoon beperkt. Door jullie Centering Pregnancy aan te bieden hebben we hier wél tijd voor. De bijeenkomsten duren 2 uur en zijn als volgt opgebouwd: de eerste 30 minuten is er ruimte voor alle controles en het opschrijven van je vragen (en voor jullie om bij te kletsen met een kop thee/koffie en wat lekkers). Daarna hebben we nog 1,5 uur om deze onderwerpen uitgebreider te bespreken. We hebben daardoor dus veel meer tijd om de onderwerpen die spelen wel uitgebreider te bespreken. Doordat de dames in de groep rond dezelfde tijd uitgerekend zijn als jij gaan jullie dezelfde fases door. Dit schept een band en vaak ook vriendschappen. De 10e bijeenkomst is de nacontrole met baby’s!

Weet je niet zeker of Centering bij je past, sluit dan gewoon de eerste paar bijeenkomsten aan. Het is altijd vrijblijvend, mocht het niets voor je zijn plannen we weer individuele controles voor je in.

Author Janneke Mathijssen

More posts by Janneke Mathijssen